Lejárt

Magas vérnyomás, szív- és keringési problémák? Megelőznéd? Teljes körű Carotis (nyaki erek) ultrahangos vizsgálat + alapos laborvizsgálat…

Magas vérnyomás, szív- és keringési problémák? Megelőznéd? Teljes körű Carotis (nyaki erek) ultrahangos vizsgálat + alapos laborvizsgálat…

Ha vérnyomás értéked 140/90 Hgmm feletti, akkor magas vérnyomásról, más néven hipertóniáról beszélünk. A tartós hipertónia kárt okoz az erekben, így közvetve szívinfarktushoz, stroke-hoz is vezethet. Az erek rugalmatlanságának következtében nagy eséllyel érszűkület alakul ki, ami elsősorban a végtagok és a nyaki erek területét érinti, és akár végtagelhalással is járhat. Ajánlatunkkal mindezt most elkerülheted, olvass tovább!

Érték:

Megtakarítás:

18 630 Ft

5 630 Ft

Kedvezményes ár:

13 000 Ft

30%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 5

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2015.04.17. - 2015.06.24.

A Medibon bón tartalma:
1 fő részére szóló Carotis (nyaki erek) ultrahangos vizsgálata, laborvizsgálattal (kb. 20-30 perc)

A laborvizsgálat az alábbiakat tartalmazza: 

FONTOS: A vizsgálatra nem kell éhgyomorral érkezned!

Az UH leletet ott helyben megkapod. A laboreredményeket jellemzően 24 órán belül kapod meg (kivétel egyes laboreredmények- de ezt a helyszínen egyeztetik Veled).

Egészségpénztári információk:

Adoszt EP; Allianz Hungária EP; Aranykor EP; AXA EP; Balzsam EP; Budai EP; Dimenzió EP; Egészségért EP; Életút EP; Generali EP; Honvéd EP; Izys EP; Medicina EP; MKB EP; OTP EP; Patika EP; POSTÁS EP; Tempo EP; Új Pillér EP; Vasutas EP; VITALITÁS EP; Vitamin EP

Részletes leírás

(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)

Az agyat ellátó erek betegségei sajnos gyakoribbak, mint azt gondolnánk, és nagyrészük nem kerül időben felfedezésre, diagnosztizálásra. Magyarországon ma évente megközelítőleg 40.000 beteget kezelnek a kórházakban ilyen jellegű érbetegségek miatt. A kór előfordulása életkorral növekszik, és ötévenként megduplázódik a betegek száma.

Ha magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal küzdesz, semmiképpen ne hagyd ki azt a vizsgálatot, amit ajánlatunk nyújt Neked!

Most egy teljes körű  Carotis (nyaki erek) ultrahangos vizsgálaton vehetsz részt,amihez a komplettebb eredmény érdekében laborvizsgálat is társul a MeDoc Egészségközpontban.

Utóbbi a következőket foglalja magába:

Miért fontos a májfunkciós értékek meghatározása a laborvizsgálat során?

A májban nincsenek idegek, nem fáj, ha a működésében zavar lép fel. Ezért a májkárosodás tünetei néha teljesen váratlanul jelentkeznek. A legtöbb májbetegség azonban tudatos májvédelemmel kezelhető, mindenekelőtt rendszeres vérvétellel és májfunkciós vizsgálatokkal, amik időben jelezhetik a problémát. 

A máj egy csodálatos, öngyógyulásra képes szerv, amely napról napra védi a szervezetünket: segít semlegesíteni a méreganyagokat és megszabadulni tőlük, energiát ad a testnek a működéshez, harcol a vírusok és fertőzések ellen, és szabályozza a nemi hormonok és a koleszterin szintjét, valamint az ásványianyag-ellátást egyaránt, stb. És ez csak néhány példa májunk több mint 500 funkciója közül

Miért fontos a vesefunkciós értékek meghatározása?

A karbamid az aminosavak lebontási terméke, mely a vesén keresztül távozik a szervezetből, vérszintje elsősorban a veseműködés jelzője. Emelkedett szintje általában a veseműködés elégtelenségét mutatja. A karbamid nitrogén a szérum kreatinin szinttel együtt a veseműködés indikátora. Amennyiben vese eredetű (renális) vagy vesén kívüli (extrarenális) okból a vese működése beszűkül, romlik, akkor ezek az értékek a vérben emelkednek. Az érték megemelkedhet attól is, ha nem iszunk elég folyadékot.

Mi az a carotis ultrahangos vizsgálat és miért életmentő? 

A nyaki erek ultrahangos vizsgálata, ami által megállapítható, hogy az agyhoz menő erek átjárhatók-e vagy sem. A felismert érelmeszesedést gyógyszeresen kezelni kell, hogy a szűkület ne fokozódjon és megelőzhetők legyenek a súlyos idegrendszeri károsodások. 

Hogyan történik a nyaki erek ultrahang vizsgálata?

A hasi UH-hoz hasonlóan, zselés anyaggal bekenik a nyakadat az erek lefutásának megfelelően, és ezen húzzák végig a kezelőfejet, ami révén a képernyőn láthatóvá válik a vizsgált terület.

Mikor végeznek nyaki ultrahang vizsgálatot?

Ahogy fentebb már említettük, a nyaki erek szűkülete, a kedvezőtlen vérellátás számtalan komoly betegség forrása lehet. Éppen ezért van jó pár jellegzetes tünet, betegség, aminek  kapcsán mindenképpen javasolt a vizsgálat: 

Ha mostanában gyakran gyötör fejfájás, tartós szédülés, látás- vagy beszédzavar, illetve memóriaproblémáid is vannak, akkor is javasolt a vizsgálat. Felső végtagi zsibbadás esetén ugyancsak végeztesd el!

Az ultrahangos vizsgálatok önmagukban is sokat elárulnak rólunk, de most a képalkotás mellé megfelelő laborvizsgálati elemeket is nyújtanak a teljesség érdekében. A vizsgálatra keddi és pénteki napokon 8:00-17:00 óra között kerül sor, és a jó hír, hogy nem kell éhgyomorral menni! 

Egy radiológus szakorvossal (főorvossal), radiológus asszisztenssel és egy nővér asszisztenssel találkozol majd. Ez utóbbi veszi le a vért, a radiológus és asszisztense pedig az ultrahangos vizsgálatot végzik el.

Az ultrahang leletét ott helyben megkapod, és ha az valamit kimutat, akkor azt ott helyben megkonzultáljátok. A laboreredményeket jellemzően 24 órán belül, egyes laboreredményeket később kapsz meg (erről helyszíni tájékoztatást kapsz). 

Ha a laboreredmények elküldésekor kóros eltérést látnak, felveszik a kapcsolatot Veled. 

A nyakadon futó és a központi idegrendszeredet ellátó erek ultrahangos vizsgálatával már igen korai szakaszában lefülelhető az érelmeszesedés, és ezáltal megakadályozhatók a komolyabb következmények is.

Ha dohányzol, túlsúlyos vagy, magas a vérnyomásod, vagy a családodban volt már érszűkület, szívinfarktus, stroke, akkor ne késlekedj, kérd a vizsgálatot még ma!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

MeDoc Egészségközpont

Bejelentkezés hétfő-péntek 9:00-17:00 óráig ezen a telefonszámon:
+36 1 783 6004 vagy info@medocklinika.hu e-mail címen.

Vizsgálati időszak: kedd és pénteki napokon. (A vizsgálatot az egyeztetett időpont előtti napokon, legkésőbb 24 órával a kezdés előtt mondhatod le.)

WEBOLDAL

Beváltás helye

1133 Budapest,
Kárpát u 7./b

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

VÉKONYÍTOTT LENCSÉS komplett  szemüvegkészítés, választható kerettel, látásvizsgálattal

VÉKONYÍTOTT LENCSÉS komplett szemüvegkészítés, választható kerettel, látásvizsgálattal

Érték:

Megtakarítás:

47 360 Ft

31 370 Ft

Kedvezményes ár:

15 990 Ft

66%

Hátralévő idő:

21 nap 2:42:06

Vásárlók száma: 17

Megkaptuk a kedvezményt!

90 perces láb kényeztető csomag: pedikűr, wellness talpmasszázzsal

90 perces láb kényeztető csomag: pedikűr, wellness talpmasszázzsal

Érték:

Megtakarítás:

9 100 Ft

3 610 Ft

Kedvezményes ár:

5 490 Ft

40%

Hátralévő idő:

21 nap 2:42:06

Vásárlók száma: 13

Megkaptuk a kedvezményt!

Podoszkópos lábvizsgálat + speciális, egyedi talpbetét.Fontos: az általunk kínált szolgáltatások magas higiéniai körülmények között történnek, és a koronavírus elleni óvintézkedési protokollok is életbe léptek. A vizsgálatokat, kezeléseket egészséges orvosok, munkatársak végzik, a rendelő, és az orvosi készülékek folyamatos fertőtlenítése mellett, továbbá nincs tömeges érintkezés, várakozás, mert mindenki időpontra érkezik. A kialakult rendkívüli helyzet miatt a megvásárolt bónok beváltási határidejét rugalmasan kezeljük.

Vigyázzunk egymásra!
Walkó Boglárka
ügyvezető


Tovább az oldalra