Fontos tudnivalók
Beváltási határidő:
2018.03.20. - 2018.06.01.
A Medibon bón tartalma:
1 fő részére szóló főorvosi laboratóriumi ételintolerancia vizsgálat 30 ételmintával, lelettel, kiértékeléssel (a leggyakoribb ételmintákkal, a részletes lista az ajánlat galériájában megtalálható)
Lényeges: A bónért egészségpénztári kártyával nem lehet fizetni, viszont a vizsgálat után, a szolgáltató tud olyan számlát kiállítani, amely elszámolható az alábbi Egészségpénztárral: MKB EP
Részletes leírás
(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)
Figyelem: friss hír, hogy akik laktózérzékenység vagy gluténérzékenység miatt betegednek meg, adókedvezményre jogosultak.
Van úgy, hogy egy idő után már nem ehetünk meg mindent, amit megkívánunk. Nem (csak) az elhízás veszélye miatt, de azért sem, mert bizonyos összetevők ránk nézve kellemetlen következményekkel járhatnak.
Bizonyos tápanyagokra, összetevőkre ugyanis érzékenyen reagálhat a szervezetünk. A tünetek a kellemetlentől egészen a fájdalmasig üthetik meg a „mércét”.
Mivel a tünetek alapján nehezen különíthető el az ételintolerancia az ételallergiától, mindenképpen érdemes orvosi segítséget kérni. Például a napjainkban előtérbe került egyre több embert érintő laktóz- és gluténérzékenység is ételintolerancia.
Előfordulhat, hogy valaki már réges-régen szenved egy betegségtől, anélkül, hogy tisztában lenne azzal, hogy ételérzékenység okozza, ami ráadásul könnyen orvosolható is lenne.
A következő tünetek utalhatnak ételintoleranciára:
- légzőszervi tünetek: tartós köhögés, asztmás légzés, hörghurut;
- bőrtünetek: csalánkiütés, bőrpír, viszketés;
- emésztőrendszeri tünetek: hányinger, hányás, hasmenés, hasi görcsök, hasi puffadás, irritábilis bélszindróma (IBS);
- egyéb tünetek: fejfájás, migrén, idegesség, ingerlékenység, szívdobogás érzése, ízületi fájdalmak, álmatlanság.
A tünetek kiváltó oka lehet az élelmiszer maga, vagy a magas hisztamin tartalma, vagy a hisztamin felszabadító képessége, illetve az élelmiszerek feldolgozása, érlelése, tartósítása során felszabaduló biogén aminok, valamint a tartósítószerek, adalékanyagok.
Most kiderítheted, mi a megfelelő számodra, és mi nem az!
Ezzel az ajánlattal egy részletes ételintolerancia vizsgálaton vehetsz részt, melyet vérből végez 1 bónnal 30 ételmintával, vagy 2 bónnal 60 ételmintával (a pontos listák a Galériában) az Orvosi Diagnosztika Központ laborvezető főorvosa. Az intoleranciát okozó élelmiszert a szérumból az ALLEISASCREEN tesztekkel mutatja ki, a megemelkedett IgG4 szint alapján.
Hogyan végzik a vizsgálatot, és hogyan gyógyítható az ételintolerancia?
Vérvétel után(csak pici mennyiség kell hozzá) a laboratórium a vért lecentrifugálja, majd a szérumból a tesztmetódusnak megfelelően elvégzi a vizsgálatot. A kapott teszteredmény kiértékelése után a Főorvos úr megkapja a leletet, amely tartalmazza a kvantitatív (mennyiségi), RAST osztályba sorolt és szöveges eredményt is.
Fontos: A Főorvos úr az anamnézis, és a diagnosztikai eredmények alapján javaslatot tesz a megfelelő étrendre, amely betartása mellett hamar tünetmentesség érhető el.Ez az úgynevezett eliminációs diéta, amely azt jelenti, hogy a kérdéses élelmiszert ki kell iktatni az étrendedből az ajánlott időtartamra (minimum 3 hónapra).
Kérd a vizsgálatot, hogy ne kelljen számolnod a kellemetlen következményekkel!
Hozzászólások