Mert lehetséges: Betegségmegelőzés és gyógyulás természetes úton

2013.08.30. 12:00 Mizsei Melinda

Mert lehetséges: Betegségmegelőzés és gyógyulás természetes úton

Veled is előfordult már, hogy egy pillanatra az volt az érzésed, mintha épp kívül lennél a testeden, és onnan figyelnéd, hogyan rohanod át a nap 24 óráját? Amikor úgy eszel, hogy nem érzed az étel ízét, úgy cselekszel, hogy oda se figyelsz, és csak akkor térsz megint magadhoz, ha egy betegség megálljt int?

Rohamosan fejlődő világunkban egyre messzebb kerülünk a természettől, azoktól a tápanyagoktól, amiktől egészségesek és energikusak voltak elődeink. Az ételeink, az életmódunk fokozatosan építi le az immunrendszerünket, amit aztán antibiotikumokkal, és különböző gyógyszerekkel igyekszünk újra éppé tenni.

Szerencsére más módja is van annak, hogy EGÉSZségesen éljünk, és idő előtt kiiktassuk életünkből a betegségeket! A Medibon csapata Mizsei Melinda, energiagyógyászt faggatta a megelőzés és a gyógyítás egyik természetes, mégis modern és hatékony alternatívájáról.

Medibon: Ön egy meglehetősen szokatlan és különleges gépet alkalmaz teljes körű egészségügyi felméréseihez, életmódprogramjaihoz. Mi ez az eszköz, és mit tud?
Mizsei Melinda: Az eszköz neve Acucomb, ami a jól bevált Salvia mérőműszer legújabb változata.
A gépet a cseh Embitron gyár fejlesztette ki a méregtelenítéssel foglalkozó Joalis cég kérésére. Elvileg egy módosított Voll-gépről beszélünk, csak más a mérési technika, és szinte korlátlan mennyiségű kérdés tehető fel a hozzákapcsolt EAMset szoftver segítségével, aminek az adatbázisa több mint 16.000 információt tartalmaz. Németországban a Voll-féle módszert addig fejlesztették, míg kialakult ez az egy ponton mérés technikája, az úgynevezett "vegetatív működési teszt".

Medibon: Hogyan működik ez az eszköz?
Mizsei Melinda: A mérőműszer a szívburok meridián 8-as pontján méri a szervezet pontjait és energetikai információkat ad. Pontosan meg lehet találni a szervezetet terhelő toxinokat, szűrhetőek általa a szervek működései és azok összefüggései is.

Medibon: Mi miatt lehet az Ön által alkalmazott Acucomb műszernek jelentős szerepe a gyógyításban?
Mizsei Melinda: Az elsődleges cél mindig a megelőzés, a szűrés, vagy a már kialakult problémák, tünetek okainak megtalálása. Fontos tudnunk, hányadán állunk magunkkal, mert ha ismerjük a problémák okát, több a remény, hogy meg is tudjuk szüntetni azokat. Az Acucomb ebben kiváló segítség. Azt gondolom kifizetődőbb és célravezetőbb, kíméletesebb, ha már jó előre figyelünk a szervezetünk működéseire, jelzéseire. A testünk egy tökéletes "gépezet", nagyon jól tudja a dolgát, pontos információkat küld felénk. Rengetek energiát, időt és pénzt spórolhatunk egy-egy szűréssel, nem beszélve a sokszor kellemetlen beavatkozások elkerüléséről, és mellékhatásairól, ráadásul az eredmény itt azonnali!

Medibon: Mióta foglalkozik a gyógyításnak ezzel a formájával? 
Mizsei Melinda: Célzottan ezzel a terápiával másfél éve foglalkozom, de 15 éve dolgozom egészségügyben, és 9 éve csatlakoztam energiagyógyászként a természetes gyógyítási tudományághoz. Jelenleg is bővítem a szakmai tudásomat egy új és fantasztikus tanulmánnyal, amit szeretnék minél hamarabb alkalmazni, hogy még tökéletesebb és specifikusabb ellátást tudjak nyújtani a pácienseimnek! 

Medibon: Milyen pozitív visszajelzések, élmények érték Önt ezen a téren?
Mizsei Melinda: Minden olyan eset, amikor valamiben tudok segíteni valakinek, az egy visszaigazolás, hogy nem hiába végzem a munkámat. Szerencsére napi szinten találkozok ezzel az érzéssel. Pedig nincs könnyű dolgom. Vannak, akik fenntartásokkal érkeznek hozzám, mert nem ismernek még, nem ismerik a gép működését, vagy már több dolgot kipróbáltak sikertelenül. Van, aki azért jön hozzám, mert az orvosok nem tudták meggyógyítani, de vannak olyanok is, akik kifejezetten a természetes gyógymódokat keresik. Mindenki valamilyen elvárással érkezik, de sajnos mindenkin nem lehet segíteni, csak azokon, akik igazán akarnak az egészségi állapotukon változtatni. Idén kb. 1000 emberrel találkoztam, és nem emlékszem olyanra, aki elégedetlenül, vagy csalódottan távozott volna. 

Medibon: Milyen problémákon tud segíteni?
Mizsei Melinda: Emésztőrendszeri, nőgyógyászati, urológiai, baktériumok, vírusok területe, bőrgyógyászati, légzőrendszeri, allergiás problémák, immunerősítés területe, idegrendszeri panaszok stb. Igazából a terület és a lehetőség óriási, ahhoz, hogy tudjunk segíteni, fel kell térképeznünk a tünetek okát. Egy egész testre kiterjedő vizsgálattal ezek megállapíthatóak. Viszont  a problémákon csak akkor tudunk segíteni, ha a páciens ténylegesen akar az állapotán változtatni.

Medibon: Miből áll Önöknél egy-egy életmódprogram? 
Mizsei Melinda: Az életmódprogram egyrészt egy alapos testfelmérésből áll, ami teljesen fájdalommentes, egy kérdezz-felelek szituációból, és egy pontos kiértékelésből. Természetesen ezután számtalan kérdés felmerül, ezekre igyekszem válaszolni. Beletartozik még táplálkozási és életvezetési tanácsadás, ugyanis a test működése nagyban összefügg a mozgással, táplálkozással, életmóddal! 

Medibon: Ön szerint a holisztikus gyógyászat miben nyújthat pluszt más alternatív megoldásokkal szemben?
Mizsei Melinda: Azt gondolom mindegyik természetes gyógymód nagyon jó, de mégis valamiben különböznek egymástól. A célunk ugyanaz, segíteni, megelőzni. Minden esetben az a legfontosabb, hogy valóban, tudatosan meg akarjunk gyógyulni, mert akkor menni fog. Én csak az irányt mutatom, a test pedig egy csodálatos öngyógyító "gépezet"!

Azok számára, akik nem zárkóznak el a gyógyítás természetes megoldásaival szemben, óriási élményt tartogathat egy-két alternatív gyógymód, hiszen általuk mellékhatások és gyógyszerek nélkül óvhatjuk a szervezetünket.

 

Cikk írója

Mizsei Melinda

Mizsei Melinda

Energiagyógyász

18 éve az egészségügyben. 2004-ben végezett energiagyógyászként (pszichotronika, reiki, angyal, UTF) . Mindig is érdeklődött a holisztikus gyógyászat iránt. Évek óta kíséri figyelemmel a betegségek, a táplálkozás, és az egészséges életmód összefüggéseit.


Elérhetőségek

Ganz Danubius Irodaház,
1138 Budapest, Váci út 184.

 

WEBOLDAL

1138 Budapest, Váci út 184. (Ganz Danubius Irodaház)

Hozzászólások