Óriási sikerrel alkalmazott technológia nem csak a szépségiparban, de a gyógyászatban is: Krioterápia!

2013.09.10. 17:30 Medibon

Óriási sikerrel alkalmazott technológia nem csak a szépségiparban, de a gyógyászatban is: Krioterápia!

Szeretjük a különleges és az új dolgokat, legyen szó egy új frizuráról, új cipőről vagy táskáról. És szeretjük a magazinokból „kihalászni” a legújabb trendek előrejelzéseit is. Nem szégyellünk egy-egy szépségápolási, vagy egészség-megőrzési trükköt ellesni a sztároktól. Most viszont ennél sokkal többről van szó! Egy olyan világszenzációról, amiért a világsztárok is rajonganak, köztük Demi Moore is!  Nem véletlenül, hiszen a fiatalos sztár kifogástalan külsejének, egészségének és fittségének titka nem más, mint: a Krioterápia! 

A budapesti Krioklinika segítségével kiderítettük Nektek, hogy mi is ez a csodaműszer.

A krioterápia, a teljes testre alkalmazott hidegterápia, amit 1978-ban Japánban fejlesztettek ki, majd Európában teszteltek és tökéletesítettek. Az úgynevezett krioszauna a gyógyászatban és a szépségiparban egyaránt csúcstechnológiai vívmánynak számító szerkezet, ami számos előnyének köszönhetően nemrégiben Amerikában is óriási népszerűségre tett szert.

Többek között az atléták, olimpiai maraton futók, futballisták és sztárok nagy kedvence lett a krioterápia. A szépségiparban elsősorban öregedésgátló, bőrfeszesítő- és bőrtökéletesítő, cellulit- és súlycsökkentő hatása miatt kedvelik, míg a gyógyászat területén a hidegterápia felgyorsítja a műtétek utáni regenerációs időt, és a betegségek (pl. arthritis, fybromyalgia) esetében jelentős mértékben csillapítja a fájdalmat. A hidegterápia egyszerre képes energetizálni a teljes szervezetet, ugyanakkor alvatlanságtól szenvedők esetében is kiválóan alkalmazható megoldás.

Valamennyi krioterápiás kezelés során endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a testben, ami  természetes eufóriát teremt, így a depresszió és más pszichiátriai betegségek esetében is ismert a gyógyhatása. Egy olyan univerzális megoldást hozott el a gyógyászatba és a szépségiparba a krioterápia, ami a lehetőségek végtelen tárházát rejti magában, minden szépülni, gyógyulni vágyó Hölgy és Úr számára!

A krioszauna a szervezet öngyógyító, regeneráló képességét serkenti, fizioterápiásan stimulálja, ezért egyénenként változó, hogy kinek milyen probléma esetén nyújt tökéletes megoldást. Egészségügyi, atlétikai és szépségipari előnyei mára már világszerte bizonyítottak!

Attól sem kell megijedni, hogy a krioszauna hidegterápiás eljárás, mivel abszolút fájdalommentes, kellemes kezelésről van szó, ami csupán a bőr felső rétegét hűti le, a mélyebb rétegeket nem. A krioszauna mindössze 30 másodperc alatt 0 fok alá hűti bőrünk legfelső rétegét, és 2-3 percig így tartja azt. A hiedelmekkel szemben, abszolút jó érzés, és semmiféle kellemetlenséggel nem jár, a hideg hatására a bőrünk üzeneteket küld az agynak, ami ennek következtében azonnal stimulálja a szervezet szabályozó rendszerét. Az eljárás abszolút biztonságos, hiszen Európa legjobb kutatói több mint 20 éve fejlesztik és finomítják a hidegterápiát.

Annak érdekében, hogy a krioterápia még kellemesebb legyen, belépés előtt pamut zokniból és pamut alsóneműből álló védőöltözetet kapunk. A hidegterápiás kezelés alatt csupán az arcunk és a kezünk látható.

Hihetetlen jó érzés, mikor vége a krioterápiának, és a boldogságért felelős endorfin felszabadul a szervezetünkben, ezáltal „felszabadítva” minket is. A közérzetünk érezhetően sokkal jobb lesz, a fájdalmaink, ha voltak, megszűnnek, a krioterápia után rendkívül energikusnak érezzük magunkat.

És ez az érzés minimum 6-8 órán át tart. Ahogy minden terápiára, úgy a krioszaunás kezelésre is igaz, hogy az adott problémától vagy céltól függően, több kezeléssel nagyobb, látványosabb eredmény érhető el. A krioterápia rendszeres alkalmazása a jótékony eredményeket hosszan képes biztosítani.

A múltban használt jégfürdővel szemben a krioszauna 15-ször hatásosabb eljárás. Egyrészt azért, mert a krioszauna sokkal intenzívebb hatású, mint a jégfürdő, ráadásul, míg a krioterápia során mindössze maximum 3 percet töltünk a „hidegben”, addig a jégfürdő hatóideje 12-15 perccel hosszabb. A krioszauna gyorsabb és jobb regenerálódást, jobb teljesítményt tesz lehetővé. A hidegterápiának nincs versenytársa a regenerációnak ezen a szépészeti, gyógyászati területén.

Mivel ez a csúcstechnológiás eljárás a szervezet működését maximalizálja így az egészségügyben is rendkívülinek számít. A krioterápia fokozza a szervezet átfogó kezelését és csökkenti a szükséges gyógyszer mennyiségét. Kifejezetten kedvelt fájdalomcsillapító eljárás, mely során a hideg hatására a receptorokat érzésteleníti, miközben endorfint szabadít fel. A fájdalom mellett gyulladáscsökkentő és anti-reumás gyógyír is, mivel a krioterápia során javul a kortizol termelés. Mindemellett értágító és izomlazító hatással bír.

A gyógyászatban előszeretettel alkalmazzák a csont- és izomrendszeri, ízületi fájdalmakkal járó betegségek, komoly és kevésbé komoly bőrbetegségek, valamint pszichoszomatikus problémák javítására. A kardiológiában többek között a meglehetősen gyakori szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében számít etalonnak az eljárás. A krioterápiában rejlő végtelen lehetőségeket az itt felsorolt tények csak érintik.

Összességében a teljes test hidegterápia jelentősen növeli a mikrokeringést, javítja a szervek és szövetek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert. A neurológiában migrénre és alvási rendellenességekre is nagy sikerrel alkalmazzák. 

A krioterápia valóban végtelenszámú megoldásokat kínál mind szépségünk, fiatalságunk, mind pedig egészségünk hosszú távú megőrzése kapcsán. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert megelőzésre és bizonyos betegségek gyógyítására is tökéletes!

Hozzászólások