Gasztroenterológia első konzultáció (fizikális vizsgálattal) +Hasi UH vizsgálat +Gasztroenterológiai táplálkozási útmutatás. Dr Székely György PHd gasztroenterológus szaktekintély végzi

Gasztroenterológia első konzultáció (fizikális vizsgálattal) +Hasi UH vizsgálat +Gasztroenterológiai táplálkozási útmutatás. Dr Székely György PHd gasztroenterológus szaktekintély végzi

Feszül a hasad egy-egy étkezés után? A kedvenc ételeid újabban megfekszik a gyomrod? Ismeretlen eredetű kiütések fedik a tested? Csak néhány eset, amikor érdemes gasztroenterológushoz fordulnod. Ajánlatunk szakszerű segítséget nyújthat, ha emésztőrendszeri problémára gyanakszol.

Érték:

Megtakarítás:

47 000 Ft

17 000 Ft

Kedvezményes ár:

30 000 Ft

36%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 7

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2022.05.19. - 2022.07.31.

A Medibon bón tartalma:

1 fő részére szóló Gasztroenterológia első konzultáció + hasi UH vizsgálat + Gasztroenterológiai táplálkozási útmutatás A vizsgálatot, Dr. Székely György gasztroenterológus főorvos végzi (kb. 30 perc)

Előkészület: 

1. Ha vannak a panaszokkal kapcsolatban korábbi egészségügyi dokumentumok feltétlenül vigyük magunkkal. 

2. A hasi ultrahang vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, ami azt jelenti, hogy a vizsgálat előtt 6 órával szabad étkezni és kávézni utoljára, ezt követően már csak csapvíz, vagy szénsavmentes ásványvíz fogyasztható.

A vizsgálat után lehet olyan számlát kérni amely elszámolható az Egészségpénztárakkal.

A vizsgálatot 16 éves kor felett lehet igénybe venni.

Részletes leírás

Ajánlatunk egy főorvosi egy gasztroenterológiai vizsgálatcsomagot tartalmaz, a Benyovszky Orvosi Központban.

Mi is az a gasztroenterológia?

A gasztro szó jelentése gyomor, az entero bélhez tartozó, tehát a gyomor, és a belek működésével foglalkozó tudomány. Pontosabban az emésztőrendszerrel, és annak a betegségeivel foglalkozó tudományág, amely a belgyógyászatból fejlődött ki.

A nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy, az epehólyag- és epevezeték betegségei is hozzátartoznak. A gasztroenterológus szakorvosok ezen betegségek diagnosztizálásával, és kezelésével foglalkoznak.

Ki végzi ezt a gasztroenterológia vizsgálatot?

Ajánlatunk vizsgálatát igazi szaktekintély végzi: Dr Székely György PHd gasztroenterológus főorvos (A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, az Ultrahang Szekció elnöke). 

Milyen tünetekkel érdemes felkeresni gasztroenterológiai szakrendelést?

Az alábbi tünetek tartós megléte esetén ajánlott gasztroenterológus szakorvos felkeresése:

Minden olyan esetben is érdemes gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni, amikor valamely ételek fogyasztása allergiás reakciót vált ki a szervezetből, azaz ételallergia gyanúja merül fel. Amennyiben az emésztésünk, székelési szokásunk megváltozik, és romlik a közérzetünk, ezek a tünetek is összefüggésben állnak a táplálkozásunkkal.

Felgyorsult életvitelünk, és az állandó stressz hatására kialakuló pszichoszomatikus betegségek is gyakran járnak hasi panaszokkal, az emésztőrendszerünk rendkívül érzékenyen reagál a lelki történésekre. 

Fontos tudni: 

A gasztroenterológiai vizsgálatok legfőbb célja a betegségek korai stádiumban történő felismerése a gyors  gyógyulás érdekében. 

Tartós panaszok esetén azért ajánlott gasztroenterológus szakorvos felkeresése, mert például a 90%-ban polipból kialakuló vastagbélrák, korai stádiumban még endoszkópos beavatkozással hatékonyan gyógyítható.

Milyen betegségek szűrhetőek ki gasztroenterológiai vizsgálattal?

A gasztroenterológiai vizsgálat menete

1. Gasztroenterológia első konzultáció: a gasztroenterológus szakorvos először anamnézist készít, kérdéseket tesz fel a panaszokról, korábbi betegségekről, szedett gyógyszerekről, ha van a páciensnek áttekinti a korábbi egészségügyi dokumentációit. Ezután a fizikális vizsgálat következik, hasi pontok tapintásával, és az esetleges fájdalmas területek. és/vagy megnagyobbodott hasűri szervek (máj, lép,...) feltérképezése. Ezek a műveletek nem járnak fájdalommal, és ezek után tudja eldönteni a gasztroenterológus szakorvos, hogy milyen további szűrésekre lehet szükség. 

2. Hasi ultrahang vizsgálat: a hasi ultrahang vizsgálat során a gasztroenterológus szakorvos a hasüreg szerveit vizsgálja (máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép és a vesék). Az ultrahanggal a hasüreg nagyobb erei, a hasi főverőér, és nyirokcsomók is megvizsgálhatóak. A hasi ultrahang vizsgálat kimutatja az egyes szervi rendellenességeket, az epekövességet, a vesekövességet, a hasüregi cisztákat, vagy tályogokat, gyulladásos megbetegedéseket, daganatokat.

/Ha szükséges, a gyomor- belek teljes körű vizsgálata tükrözéses (endoszkópos) módszerrel történik, ezt nem tartalmazza az ajánlat, ha a páciens itt szeretné elvégeztetni, a gasztroenterológus szakorvos előjegyzi rá./

3. Gasztroenterológiai táplálkozási útmutatás: A páciens panaszainak, és igényeinek megfelelően. 

Mik növelik a gasztroenterológiai megbetegedések esélyét?

Fontos szerepet játszik az életmód, mert ezek az egészségtelen életviteli szokások sokszorosára növelik az emésztőrendszeri megbetegedések esélyét:

Tanács

Emésztőrendszerünk egészsége miatt is ajánlott egészségesebb életvitelre törekedni, kerülni a telített zsírokat, és minél több rostban gazdag ételt (zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat) fogyasztani, illetve rendszeresen mozogni, akár egy félórás séta formájában is. Ezeket betartva jelentősen csökkennek az emésztési panaszok kialakulásának esélyei.

Ne kelljen aggódnod az emésztőrendszered miatt, kérd most!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Benyovszky Orvosi Központ

Bejelentkezés hétfő-péntek 9:00-17:30-ig ezeken a telefonszámokon: +36 1 786 3045, +36 30 336 5161

WEBOLDAL

Beváltás helye

Benyovszky Orvosi Központ

1089 Budapest,
Benyovszky Móric utca 10.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

Pajzsmirigy ultrahangos vizsgálat a Budai Magánorvosi Centrumban előleg

Pajzsmirigy ultrahangos vizsgálat a Budai Magánorvosi Centrumban előleg

Érték:

Megtakarítás:

19 500 Ft

16 510 Ft

Kedvezményes ár:

2 990 Ft

85%

Hátralévő idő:

13 nap 5:13:43

Vásárlók száma: 4

Megkaptuk a kedvezményt!

Hölgyek részére szóló 3x30 perc Alpha Oxy Spa kezelés előleg

Hölgyek részére szóló 3x30 perc Alpha Oxy Spa kezelés előleg

Érték:

Megtakarítás:

17 990 Ft

15 090 Ft

Kedvezményes ár:

2 900 Ft

84%

Hátralévő idő:

6 nap 5:11:50

Vásárlók száma: 10

Megkaptuk a kedvezményt!

Kardiológiai vizsgálat szívultrahanggal, Dr. Pál Tamás főorvos, a kardiológiai diagnosztika szakértője végzi

Kardiológiai vizsgálat szívultrahanggal, Dr. Pál Tamás főorvos, a kardiológiai diagnosztika szakértője végzi

Érték:

Megtakarítás:

38 000 Ft

8 100 Ft

Kedvezményes ár:

29 900 Ft

21%

Hátralévő idő:

3 nap 5:13:53

Vásárlók száma: 6

Megkaptuk a kedvezményt!