Alapjaiban „romlott a főztünk”?
2015.03.15. 12:00
Belegondoltál már abba, hogy minden szeretet, jó szándék, meleg vacsora, gondos törődés ellenére a saját két kezeddel szórhatod meg az ételedet olyan „anyagokkal”, melyek valójában terhelik, mérgezik a szervezetedet. És az olyan „csendes gyilkosok” eszközévé válhatnak, mint, amilyen a stroke, vagy a szívroham?
„Azok veszik, akik tudják, régen milyen volt a só…”
(Vinkler Tibor, az Életsó weboldal tulajdonosa)
Napjainkban az egészségedre nézve a legnagyobb veszélyt a környezetszennyezésen túl talán az ételösszetevők, adalékanyagok és a kétes eredetű és tartalmú sók jelentik, melyek étkezéseid alapjául szolgálnak, így részei a mindennapjaidnak.
Szerencsére, ha kellően tudatos vagy, akkor választhatsz megfelelő fűszert is ételeidnek a 100%-ban természetes parajdi só formájában. Az Életsó ezt az egészséges alternatívát kínálja. Vinkler Tiborral beszélgettünk Erdély kincséről, a parajdi sóról.
Miben rejlik az Erdélyből származó parajdi só értéke?
Elsősorban abban, hogy tiszta, ahogy a természet adta. Nem vegyszer van benne, hanem 84 féle értékes ásványi anyag és nyomelem.
Miért részesíted előnyben a Parajdról származó sót a közismert himalájaival szemben?
Messze van Erdély, mégis közelebb, mint a Himalája, így a parajdi sóbányából származó kristály nem a világ másik feléről származó, kétes eredetű, és kevésbé terheli a környezetet a szállítás.(Alap élelmiszer. Mint régen.)
Milyen indíttatásból kezdtél el ezzel a termékkel foglalkozni?
Sokat hallottam róla korábban, és ki akartam próbálni. Nekem és az egész családomnak is bevált. Megbízható forrásból származik. A jó dolgokat pedig szívesen megosztom másokkal is, innen jött az Életsó.
Kik vásárolnak tőled?
A legtöbben olyanok, akik már ismerik a parajdi sót, és tisztában vannak azzal, hogy miért jó. Szeretik a kényelmet, hogy gyorsan, kedvezményes áron, bizonyos mennyiség felett, akár ingyen is házhoz szállítunk. Vannak a kíváncsiak, akik hallottak róla, és ki szeretnék próbálni. Később visszatérő vásárlókká válnak. A vásárlóink zöme olyanokból tevődik össze, akik szeretnek egészségesen főzni, akiknek fontos a természetesség. Sok olyan kedves ember is megkeres, aki tudja, régen milyen volt a só, és, hogy az, amit ma a boltokban árulnak még csak nem is emlékeztet arra…
Miért veszik az emberek a parajdi sót?
Mert a só nélkülözhetetlen, és tisztítja a szervezetet, vérereket anélkül, hogy vegyi anyagokkal terhelné a májat. Mert alapvető fontosságú, és elengedhetetlen. Nincs étel só nélkül, ezért nem mindegy mi az, amit mindenbe beleteszünk.
Milyen visszajelzéseket kapsz a vásárlóktól?
A legjobb visszajelzés, mint a nagyinál ebédkor, nálunk sem a köszönöm, hanem a kérek még. Rengeteg visszatérő, kedves vásárlónk van, akikkel nagyon jó a kapcsolat, és ez olyan megerősítés, amitől biztosan tudom, hogy jó, amit az Életsó képvisel.
Az, aki tudatosan odafigyel szerettei és saját egészségére, tudja, hogy az ördög a részletekben rejlik. Éppen ezért az olyan látszólag „apró” dolgok, mint hogy mivel sózod a mindennapi betevőt, hosszú távon meghatározhatja az életminőségedet.