„Beállsz a sorba”, vagy inkább leteszed?

2014.02.23. 13:00 Dr. Zsiga Zsolt

„Beállsz a sorba”, vagy inkább leteszed?

Pótcselekvés, függőség, káros szenvedély… Nevezzük, akárhogy, a dohányzás az, amit több szempontból is érdemes mihamarabb kiiktatni az életünkből!

Nem csak azért, mert havonta több tízezer forintot költhetnél sokkal hasznosabb dolgokra, mint a cigaretta…
Nem csak azért, mert egy havi dohánypénzből, akár az egész család utazhatna…

Még csak nem is azért, mert a maradék vonzerőd is megfogyatkozik tőle... 
Vagy mert kívül-belül tönkre tesz Téged és a környezeted egyaránt…

Sokkal inkább mindezek együttese miatt!

A Medibon csapat utána járt Neked, mi az a modern módszer napjainkban, amivel könnyebben leteheted az életedet megkeserítő koporsószöget. Persze, mint mindenhez, ehhez is kell akaraterő. Dr. Zsiga Zsoltot, a Broadway Orvosi Center leszoktató orvosát interjúvoltuk meg, aki már többeknek segített, mellékhatások és elvonási tünetek nélkül megszabadulni káros szenvedélyüktől.

Medibon: Szerinted elsősorban mentális vagy fizikai okai vannak annak, hogy az emberek többségének lehetetlennek tűnik letenni a cigarettát? 
Dr. Zsiga Zsolt: Tapasztalataim szerint a mentális faktor mindig sokkal erősebb akadály a leszokás terén, mint a fizikai vágy. A fizikai függést egyértelműen a nikotin váltja ki, és a függőség kialakulásához akár már 5 szál cigaretta elszívása is elegendő.  A rabságnak ez a formája a dopamin rendszernek is köszönhető, ami a boldogságérzetünkért felelős, és ami a függőség kialakulását követően vágyat kelt az újabb cigaretta után. Ez az oka annak, hogy a dohányosok kiüresedettnek érzik magukat, kedvetlennek, egyre feszültebbnek, ha nem gyújthatnak rá, és nem vihetik be a következő „adagot”.

Medibon: Mennyi idő kell ahhoz, hogy a nikotinfüggés megszűnjön?
Dr. Zsiga Zsolt: Ahhoz, hogy a fizikai függőség véget érjen, körülbelül egy hónap nikotinmentességre van szükség.  A mentális rész pedig fejben dől el. A dohányzás köré mindenki maga szövi a saját mítoszait: azt hiszed, attól nyugszol meg; bizonyos helyzetekben mentsvárnak érezheted azt, ha cigihez nyúlsz; vagy a munkahelyen kell az a kis szünet… És ezt annyiszor teszed meg, ahány szállal elszívsz egy nap. Mivel évek alatt ezt több tízezerszer is megteszed, a szokás mentálisan is a részeddé lesz. Viszont, ha fejben eldöntötted, hogy ez neked rossz, akkor a mozdulat olyan gyorsan elfelejthető, amilyen gyorsan rögzült.

Medibon: Melyik az a korosztály, aki Téged elsősorban megkeres azzal, hogy le akar szokni?
Dr. Zsiga Zsolt: Nőknél a 30 év körüliek, vagy a 30 felettiek, akik gyereket szeretnének, vagy az a korosztály, akiknek már van a cigi miatt egészségügyi problémájuk, köhögnek, nem bírnak cigi nélkül reggel elindulni otthonról, és fulladnak a lépcsőn, fizikálisan nem tudnak már úgy teljesíteni.

Medibon: És a férfiak?
Dr. Zsiga Zsolt: Férfiaknál a döntő többség nők nyomására jön el a kezelésre. Ez szintén a gyerekvállalás előtti korosztály, ami férfiak esetében a 35 év körülieket, vagy 40 fölöttieket jelenti, akik szintén érzik, hogy a régi fizikai terhelhetőségük megkopott. A cigarettának az egyik legnagyobb csapdája, hogy a hátrányai viszonylag későn jelentkeznek fizikai síkon, azaz csak lassan veszik észre, hogy már nem tudnak úgy futni a busz után stb.

Medibon: A biorezonancia hogy segít ezen a problémán?
Dr. Zsiga Zsolt: A biorezonanciás kezelés lényege, hogy olyan létező készítmények frekvenciáját viszi be a szervezetbe, amelyek csökkentik az elvonási tüneteket, és a nikotinéhséget. Ugyanolyan hatást lehet elérni vele, mint magával az adott gyógy-, homeopátiás vagy növényi eredetű készítménnyel, amit erre a célra alkalmaznak.  Az a műszer, amit én alkalmazok a biorezonancia egy fejlettebb válfaja, és 38 készítmény tesztelésére képes több akupunktúrás ponton keresztül, így személyre tudom szabni, hogy egy-egy páciens esetén miből álljon a kezelés. Azaz, fel tudom mérni, hogy az illető milyen szinten nikotinfüggő, szükséges-e a számára ér- vagy hörgőtágító vagy stresszoldó, nyugtató, méregtelenítő faktor.

Medibon: Egy ilyen kezelés után, mit érez a páciens?
Dr. Zsiga Zsolt: Ahogy a műszer mindezt átsugározza a szervezetbe, a test 70%-át alkotó víz kötésrendszere megváltozik, és másfél két hónapig olyan érzésed lesz, mintha az adott készítményt folyamatosan szednéd, és ez a jótékony hatás ott lenne a testedben. Ezt a biorezonanciás eljárást követő egy órában a többség már érzi. A kezelés eléri azt, hogy ne hiányozzon maga a nikotin, hogy semlegessé válj a cigarettával szemben, és olyan szinten megkönnyíti a leszokási folyamatot, hogy nem viselnek meg az elvonási tünetek. Ha mindemellett fejben is megvan az elhatározás, akkor jó eséllyel, soha többet nem gyújtasz rá.

Medibon: Hány kezelés ajánlott?
Dr. Zsiga Zsolt: 100 emberből 95-nek elegendő egy kezelés. A gép arra jó, hogy az első egy hónapot, időben bőven áthidalva panaszmentessé tegye, ha fejben azt mondod, hogy ezzel akarsz élni, akkor soha többé nem lesz gondod, de ha stressz helyzetben vagy egy alkoholos buliban elmész az 5 szálig onnan már nehéz visszafordítani, ezért készítünk egy cseppet is, ami az első egy hónapban segítség az ilyen helyzetekben.

A Dr. Zsiga Zsolttal készített interjú során sok érdekesség elhangzott még, így például szó esett a dohányipar érdekeltségéről, és arról is, mivel manipulálják még a dohányosokat. 

Dr. Zsiga Zsolt: *Annak ellenére, hogy a dohányipar sokáig tagadta a nikotin függőséget okozó hatását, igyekeztek olyan dohánytermékeket fejleszteni, amikben a nikotin minél jobban hasznosítható a szervezet számára, illetve a másik törekvés az volt, hogy elhitessék bizonyos termékekről, hogy azok kevésbé károsak. Utóbbi célból hozták létre a light cigiket, amiknek kilyukasztgatták a füstszűrőjét, hogy a füstbe levegő is kerüljön, és gépi méréssel bebizonyították, hogy ezáltal gyengébb cigarettát hoztak létre. Ez a képlet ott hibádzik, hogy a dohányos ajka a gépi teszttel szemben „befogja” ezeket a lyukakat és ugyanolyan mennyiségű füstöt szív be, mint a normál erősségű cigarettával.

A mai cigaretták sokkal károsabbak, mint a sok-sok évvel ezelőtti elődeik, mivel számtalan vegyi anyag kerül a dohányba, így például hörgőtágító, hogy könnyebben letüdőzhető legyen. Kevesen gondolnák, hogy a mentolos cigi ötletadója az volt, hogy a gyártók rájöttek, miszerint légúti megbetegedés hatására az emberek kevesebbet dohányoznak, vagy el is hagyják ezt a szokást. A mentol érzésteleníti a légutakat, és nem kaparja a torkot, így azok a dohányosok sem esnek ki a fogyasztók közül, akik megbetegszenek.

Ha Te nem akarsz „beállni a sorba”, és számodra is fontos, hogy minden téren napról napra EGÉSZségesebb lehess, érdemes elgondolkodnod …

*(A könyv, amire Dr. Zsiga Zsolt az interjú alatt hivatkozott: 
Andreas Joop: Szeretek dohányozni és most abbahagyom)

A dohányzás és az életmódod miatt érdemes rendszeresen kivizsgáltatnod a teljes szervezeted állapotát. Mi erre is kínálunk számodra fájdalommentes és gyors alternatívát. Kattints IDE ajánlatainkért.

légzésvizsgálat, teljes állapotkép,

interjú alany

Dr. Zsiga Zsolt

Dr. Zsiga Zsolt

Broadway Orvosi Centrum-Leszoktató orvos


Elérhetőségek

Információ és bejelentkezés: 06 70 945 84 65

Email: drzsiga.zsolt@gmail.com

WEBOLDAL

1065 Budapest, Nagymező utca 21. I. emelet

Broadway Orvosi Center (25-ös csengő)

Hozzászólások