KÉPBE HOZNAK A STROKE UTÁNI REHABILITÁCIÓRÓL

KÉPBE HOZNAK A STROKE UTÁNI REHABILITÁCIÓRÓL

2023.09.07. 00:00

Videókampánnyal hívja fel a figyelmet a stroke következtében kialakuló izommerevség rehabilitációjára a Strokeinfó Alapítvány. A kisfilmben a szakmai megszólalók mellett három beteg történetét is bemutatják, szemléltetve, hogy megfelelő kitartással, rehabilitációval, teljes, egészséges életet élhetnek az érintettek. A videó célja növelni a tudatosságot és megértést a stroke és a spaszticitás kezelésével kapcsolatban.

Augusztusi allergiaszezon: így enyhíthetjük a tüneteket

Augusztusi allergiaszezon: így enyhíthetjük a tüneteket

2023.08.04. 00:00

Nem mindenkinek telik felhőtlenül az augusztusi nyár, sokan ekkor szenvednek a legjobban az allergiától, amelyet elsősorban a parlagfű, a feketeüröm vagy a libatopfélék pollenjei váltanak ki. Az antihisztamin tartalmú gyógyszer és a szteroidos orrspray mellett, amelyet orvos írhat fel, léteznek természetes módszerek a tünetek enyhítésére. Az étkezés, a mozgás, a gyógyteák, a levegőváltozás vagy a legapróbb hétköznapi praktikák is segíthetnek.

Felhőtlen játék – figyelem, mert a városi játszótéren is találkozhatunk kullancsokkal

Felhőtlen játék – figyelem, mert a városi játszótéren is találkozhatunk kullancsokkal

2023.06.21. 13:00 Medibon

Nyáron a szülők és a gyerekek számára is jó társaságot és kellemes időtöltést jelent a játszótér. Miközben a kicsik erejüket és ügyességüket próbálgatják és új barátokra találnak, az anyukáknak is alkalmuk van - az óvó figyelem mellett – egy jóízű beszélgetésre. Azért, hogy a játszótéren töltött nap után csak szép emlékek maradjanak, fontos, hogy ügyeljünk gyermekünk biztonságára és ehhez mindenképp hozzátartozik a kullancsok elleni védekezés is.

Teva Emberarcú Egészségert díj 2023

Teva Emberarcú Egészségert díj 2023

2023.06.20. 00:00

IDÉN IS KERESSÜK A LEGSZÍVMELENGETŐBB KEZDEMÉNYEZÉSEKET! Akár egy kisebb betegség megélése vagy kezelése is megterhelő lehet bármelyikünk számára. A Teva Gyógyszergyár Zrt. azzal a céllal hirdette meg - a tavalyi évben először - az Emberarcú Egészségért díj pályázatát, hogy megtalálja és elismerje azokat az értékteremtő egészségügyi kezdeményezéseket, amelyek önzetlen támogatásukkal jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően a gyógyszergyártó vállalat ez évben is meghirdeti a pályázatot: a szervezők 2023. szeptember 15-ig várják a nevezéseket az idei Emberarcú Egészségért díjakra.