5 +1 tipp a tavaszi fáradtság legyűrésére

5 +1 tipp a tavaszi fáradtság legyűrésére

2023.03.20. 00:00

Tavasz elején sokan bágyadtságra, aluszékonyságra, kimerültségre panaszkodnak, ami egyrészt hormonháztartásunk szezonális változására vezethető vissza, másrészt a nehezebb, vitaminszegény téli étrendre. A megcsappant energiatartalékok miatt gyakran nehéz átkapcsolni tavaszi üzemmódba. Ennek a természetes állapotnak a kialakulását azonban részben megelőzhetjük, részben pedig mérsékelhetjük a tüneteit. A vitamindús, kevésbé zsíros táplálkozás mellett sokat segíthet a mozgás. A szakértő most arra ad tippeket, milyen mozgásformákkal küzdhetünk a tavaszi fáradtság ellen.

Miért csíp a kullancs? - Tények a kullancsokról és tanácsok a védekezéshez

Miért csíp a kullancs? - Tények a kullancsokról és tanácsok a védekezéshez

2023.03.14. 00:00 Medibon

A tavasz közeledtével egyre több helyen hívják fel figyelmünket arra, hogy jön a kullancsszezon, pedig a klímaváltozás, az enyhülő telek következtében lassan eljutunk odáig, hogy talán véget sem ért. Így nem árt, ha közelebbről is (azért ne túl közelről) megismerkedünk ezekkel az élősködőkkel, valamint az általuk terjesztett leggyakoribb betegségekkel. Megkedvelni talán így sem fogjuk őket, de hatékonyabban védekezhetünk ellenük.

Az SMA még mindig ritka, de már nem kezelhetetlen betegség

Az SMA még mindig ritka, de már nem kezelhetetlen betegség

2023.03.09. 00:00

A Ritka Betegségek Világnapján rendezett események a társadalmi esélyegyenlőségre, az egészségügyi ellátásra, valamint a ritka betegségben szenvedők számára a diagnózishoz és terápiákhoz való hozzáférésre hívja fel a figyelmet. Az esemény létrehozója az EURORDIS, mely több mint 65 ország betegszervezetét képviseli. A Ritka Betegségek Napját 2008 óta minden év február 28-án tartják (vagy szökőévekben 29-én) – hiszen ez az év legritkább napja.

2023.02.25. Ritka Betegségek Világnapja - Nem is olyan ritka

2023.02.25. Ritka Betegségek Világnapja - Nem is olyan ritka

2023.02.17. 00:00

Hazánkban több mint 700 ezer ember szenved valamilyen ritka betegségben. Az immáron 16. alkalommal megrendezett Ritka Betegségek Világnapja hagyományos időpontja minden év februárjának utolsó hétvégéje. A ritka betegekkel foglakozó 60 civil szervezet, és ernyőszervezetük a RIROSZ örömmel várja az érintetteket a Világnapon. Az idei esemény is hibrid módon valósul meg, hogy azok is követhessék, akik valamiért akadályozottak a személyes részvételben.

Rákellenes Világnap – A döntés a Te kezedben van

Rákellenes Világnap – A döntés a Te kezedben van

2023.02.03. 00:00 Medibon

A nemzetközi Rákellenes Világnap kapcsán a Magyar Rákellenes Liga a daganatos betegségek megelőzhetőségére hívja fel a figyelmet! A szűrővizsgálatokon történő részvétel mellett, az egészséges életmód konkrét kockázatcsökkentő hatásait és a lehetséges tennivalókat is bemutatják, amihez készült egy magyar nyelvű, ingyenes, online tananyag. A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége pedig a Ligával közösen négy városban szervez ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát.​